Uvod

Dobrodošli na naši spletni strani (strani) – naš spletni naslov je https://www.arborbled.si. Ta Politika zasebnosti se nanaša na vso vsebino pod domenskim imenom arborbled.si, vključno s pod-domenami, mapami in podmapami.

Varovanje vaše zasebnosti je za nas zelo pomembno. To velja tudi za vaš obisk naše spletne strani. Zato vas želimo seznaniti s postopki obdelave podatkov na naši spletni strani, predstaviti način varovanja podatkov ter pojasniti kdo, kako in zakaj dostopa do vaših podatkov.

V kolikor naletite na težave ali imate vprašanje v zvezi z uporabo vaših osebnih podatkov, nas kontaktirajte in vam bomo z veseljem pomagali.

Z nadaljnjo uporabo naše strani in/ali storitev, se strinjate s procesiranjem nekaterih vaših osebnih podatkov na način, kot ga opisuje ta dokument.

Kazalo

  1. Definicije pojmov
  2. Principi varovanja podatkov
  3. Pravice uporabnika strani v zvezi z osebnimi podatki
  4. Načini zbiranja podatkov
  5. Kako uporabljamo vaše podatke
  6. Katere osebne podatke zbiramo in zakaj
  7. Kdo ima dostop do vaših podatkov
  8. Kako zaščitimo vaše podatke
  9. Politika piškotkov
  10. Kontaktni podatki

Definicije pojmov

Osebni podatek – vsaka informacija, ki se navezuje na identiteto ali je le-to mogoče določiti na posreden način.
Procesiranje – vsaka operacija ali več zaporednih operacij, ki zadevajo obdelavo osebnih podatkov ali skupka le-teh.
Podatkovni subjekt – oseba, katere osebni podatki se procesirajo.
Otrok – oseba, ki je mlajša od 15 let.
Mi (ali dejanja izražena v prvi osebi ednine) – odgovorna pravna oseba, kot je navedena tukaj.
Odtok podatkov – varnostni spodrsljaj, pri katerem so bili sicer varovani in zaupni podatki odtujeni, kopirani, prenešeni, videni ali uporabljeni iz strani neavtorizirane osebe.

Principi varovanja podatkov

Izjavljamo, da delujemo skladno s temi principi varovanja podatkov:

  • Procesiranje je skladno z zakonom, pravično in transparentno. Pred vsakršnim procesiranjem podatkov se ozremo na pravice uporabnikov. V primeru da uporabnik izrazi željo po pridobitvi njegovih osebnih podatkov, bomo to željo, v kolikor bo le mogoče, upoštevali.
  • Procesiranje podatkov je omejeno glede na namen, za katerega se podatki zbirajo.
  • Procesiranje je izvedeno po principu ‘minimuma’. Zbira in procesira se minimalna količina podatkov, glede na namen.
  • Procesiranje je časovno omejen postopek. Vaših podatkov ne bomo hranili dlje časa, kot je to potrebno.
  • Potrudili se bomo, da bodo zbrani podatki pravilni.
  • Potrudili se bomo zagotoviti integriteto in varnost zbranih podatkov.

Pravice uporabnika strani v zvezi z osebnimi podatki

V kolikor imate na naši strani uporabniški račun ali ste uporabljali komentarje, lahko zahtevate izpis podatkov v obliki datoteke, ki bo vsebovala vse vaše osebne podatke, vključno s tistimi, ki ste nam jih posredovali sami. Prav tako lahko zaprosite za izbris ali spremembo kateregakoli podatka zbranega o vas. Vendar pa ta pravica ne vključuje izbrisa katerega od podatkov, ki smo ga primorani zadržati za administrativne, legalne ali varnostne namene.

Pravice posameznika v zvezi  osebnimi podatki so:

  1. Pravica do informacije – pomeni, da imate pravico do informacije o tem, ali so vaši podatki predmet procesiranja; kateri podatki se zbirajo, kje se pridobivajo in s kakšnim namenom ter kdo jih obdeluje.
  2. Pravica do dostopa – pomeni, da imate pravico do dostopa do podatkov, ki so bili zbrani o vas. To vključuje pravico, da zaprosite in pridobite kopijo podatkov, ki so se o vas zbrali.
  3. Pravica do popravka – pomeni, da imate pravico, da zaprosite za spremembo ali izbris vaših osebnih podatkov, ki so netočni in/ali nepopolni.
  4. Pravica do izbrisa – pomeni, da lahko v določenih okoliščinah zaprosite za izbris vaših osebnih podatkov.
  5. Pravica do omejitve obdelave – pomeni, da lahko v določenih okoliščinah zaprosite za omejeno procesiranje vaših podatkov.
  6. Pravica do zavrnitve obdelave – pomeni, da lahko v določenih okoliščinah zavrnete procesiranje vaših podatkov – na primer v primeru direktnega marketinga.
  7. Pravica do zavrnitve samodejnega procesiranja – pomeni, da imate pravico zavrniti samodejno procesiranje podatkov, predvsem v primeru načrtnega profiliranja.
  8. Pravica do prenosljivosti podatkov – pomeni, da imate pravico pridobiti o vas zbrane podatke v zapisu in formatu, ki je računalniško berljiv in prenosljiv brez oviranja.
  9. Pravica do pritožbe –  v primeru, da zavrnemo vašo prošnjo, ki je navedena pod pravicami o dostopu, bomo pri tem navedli razlog. V kolikor se z našim odgovorom ne boste strinjali ali ga ne boste razumeli, vas pozivamo k nadaljnjemu diskurzu.
  10. Pravica do pomoči – pomeni, da imate pravico do pomoči iz strani odgovorne osebe, pod katero spada tudi pravica do drugih nivojev pravne varnosti.
  11. Pravica do spremembe privolitve – pomeni, da imete pravico do spremembe, če obdelava podatkov temelji na vaši privolitvi, lahko le-to kadarkoli prekličete z učinkom za naprej

Načini zbiranja podatkov

Informacije, ki nam jih posredujete sami

To je lahko vaš e-mail naslov, ime, naslov za dostavo, domač naslov, idr. – večinoma gre za informacije, ki so potrebne za uspešno dostavo storitev ali produktov ali zgolj za izboljšanje vaše izkušnje, kot stranka. Iz vaše strani pridobljene podatke shranimo z namenom, da vam jih ne bo potrebno ponovno vpisovati ob naslednjem stiku z našo stranjo.

Samodejno zbrane informacije

Samodejno zbrane informacije vključujejo samodejno shranjene podatke iz strani spletnih piškotkov in drugih sejnih orodij. Takšen primer je uporabnikov IP naslov, informacije v zvezi s nakupovalno košarico,  nakupovalno zgodovino (če le-ta obstaja), idr. Na ta način zbrane informacije služijo bolj prijazni uporabniški izkušnji. Med uporabo naše strani se lahko takšne samodejno zbrane informacije shranijo v tako imenovanih logih.

Informacije zbrane iz strani naših partnerjev

Tega se v splošnem ne poslužujemo, vendar ne izključujemo možnosti, da lahko informacije o vaših podatkih pridobimo iz strani tretjih oseb. V kolikor se to zgodi, bomo informacije pridobili izključno iz strani partnerjev, ki jim zaupamo in bodo potrdili, da imajo so pridobljene podatke pridobili skladno z zakonodajo in jih lahko delijo z nami. To so lahko informacije, ki so jim jih uporabniki naše strani posredovali neposredno ali pa so jih zbrali na drugi pravni podlagi. Lista naših partnerjev je navedena tukaj.

Javno dostopne informacije

Tega se v splošnem ne poslužujemo, vendar ne izključujemo možnosti, da se lahko kateri od vaših osebnih podatkov pridobi iz podatkov, ki so javno dostopni.

Kako in s kakšnim namenom uporabljamo vaše podatke

Vaše osebne podatke uporabljamo skladno z zakonodajo in/ali z vašo privolitvijo.

Vaše osebne podatke v splošnem procesiramo s temi nameni:

  • predstavitev naših storitev, produktov in/ali ponudb. To na primer vključuje registracijo uporabniškega računa; dostavo drugih storitev in produktov, ki so predmet sodelovanja med stranko in nami; predstavitev promocijskega materiala na željo uporabnika; komunikacija in interakcija s strankami; obveščanje strank v zvezi s spremembami naših storitev.
  • izboljšanje vaše uporabniške izkušnje;
  • izpolnjevanje točk iz obligacijskih zakonov in/ali pogodb.

V želji izpolnjevanja pogodbenih obveznosti, vaše podatke procesiramo s temi nameni:

  • osebna identifikacija uporabnika;
  • da bi vas oskrbeli z dogovorjeno storitvijo ali vam poslali oz. ponudili produkt;
  • da bi se dogovorili o podrobnostih sodelovanja ali izdaje računa.

V skladu z legitimnim interesom, vaše podatke procesiramo s temi nameni:

  • pošiljanje osebnih ponudb za naše storitve ali storitve izbranih partnerjev;
  • administrativna uporaba ali analiza baze naših uporabnikov (narava nakupa in zgodovina) v želji, da bi zagotovili boljšo uporabniško izkušnjo, kvaliteto, različnost in dostopnost naših storitev in/ali produktov.
  • za anketiranje strank o zadovoljstvu naših storitev.

V kolikor nismo iz vaše strani drugače obveščeni, smatramo, da so storitve ali produkti, ki ste jih v preteklosti že iskali, naročali in/ali kupovali, v vašem in našem legitimnem interesu.

S potrjeno privolitvijo procesiramo uporabniške osebne podatke s temi nameni:

  • pošiljanje novic in kampanj o naših ali skrbno izbranih partnerskih ponudbah;
  • za druge namene, za katere smo vas prosili za vašo privolitev.

Katere osebne podatke zbiramo in zakaj

Kontaktni formularji in povpraševanja

Kontaktne formularje in formularje za povpraševanje uporabljamo zgolj z namenom, da lahko sami stopite v neposreden stik z nami. Prosimo vas, da vpišete podatke v polja, ki so vidna na spletni strani (na primer Ime in Priimek, E-mail, Zadeva, Sporočilo, idr.). Te podatke uporabimo zgolj v informativne namene, da bi vam lahko kar najbolje odgovorili na vaše vprašanje ali povpraševanje o specifični storitvi.

Prijavni obrazci

V kolikor na naši strani izpolnite prijavni obrazec, na primer za prejemanje novic, privolite v shranjevanje vaših osebnih podatkov, ki so predmet obrazca in vašega sporočila. Prav tako se s tem soglasjem samovoljno prijavljate na občasno obveščanje po elektronskem naslovu o ponudbi, ugodnostih, posebnih ponudbah, promocijah, akcijah in drugih aktivnostih iz naše dejavnosti. Svoje soglasje lahko kadarkoli spremenite – povezava do nastavitev, kako in katere vsebine želite prejemati, se nahaja v nogi poslanega e-mail sporočila.

Komentarji

Ko uporabniki pustijo komentarje na naši strani, zbiramo informacije, ki so prikazane v formularju za komentarje, hkrati pa se zberejo podatki o IP naslovu uporabnikove naprave ter iskalniku z namenom identificiranja nezaželene (spam) vsebine. Po privolitvi objave komentarja se javno prikaže vaš komentar, uporabniško ime in vaša fotografija, v kolikor ste jo uredili.

Mediji

V kolikor na našo stran naložite slike, vas prosimo, da se izognete nalaganju formatov, ki lahko vsebujejo vcepljene vsebine (npr. EXIF GPS). Prav tako vas obveščamo, da ste sami odgovorni za uporabno dovoljenje avtorjev in licenčno pravico medijev, ki jih nalagate, zato vas prosimo, da uporabljate zgolj lastne in/ali licenčno odprte medije, za katere ste pridobili ustrezna dovoljenja. Uporabniki strani lahko pridobijo, prenesejo in uporabijo lokalne podatke medijev, ki so objavljeni na strani.

Piškotki

Več o naši Politiki piškotkov si lahko preberete tukaj.

Vcepljena vsebina iz tretjih strani

Vsebina naše strani lahko vsebuje vcepljeno vsebino tretjih strani (npr. video, slike, prispevki, objave, idr.). Vcepljena vsebina tretjih strani se obnaša na enak način, kot če bi uporabnik isto vsebino obiskal na njihovi spletni strani – na prikazovanje teh, nimamo vpliva.

Takšne vcepljene vsebine so zmožne same pridobivati vaše osebne podatke, uporabljati piškotke, vcepiti dodatne vsebine tretjih strani in spremljati vašo interakcijo z vcepljenimi vsebinami.

Spletna analitika

Za potrebe analitike obiska in uporabniške izkušnje uporabljamo spletno orodje Google Analytics. Google ima svojo lastno Politiko zasebnosti, do katere lahko dostopate tukaj. V kolikor želite svoj iskalnik odstraniti iz spremljanja Google Analytics, lahko to storite tukaj: Google Analytics opt-out page.

Kdo ima dostop do vaših podatkov

Zavezani smo k varovanju osebnih podatkov o obiskovalcih naše spletne strani. Osebnih podatkov tretjim osebam ne posredujemo, razen če smo k temu pozvani iz strani uradnih oseb in skladno z zakoni. Tretjim osebam, ki jih smatramo za partnerje, so shranjeni podatki na razpolago samo na način, kot je opisano v tej izjavi.

Vašega IP naslova nikoli ne posredujemo neznancem. V nekaterih primerih do vaših podatkov vendarle dostopajo naši skrbno izbrani partnerji, to pa z namenom, da vam lahko našo dejavnost na spletu sploh predstavimo, hkrati pa zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo naše strani. Kakorkoli, vaših osebnih podatkov sami ne posredujemo tretjim osebam, so jim pa nekateri podatki na razpolago samo na način, kot je opisano v tej izjavi – do vsebin lahko dostopajo preko tako imenovanih vcepljenih vsebin.

Partnerji za procesiranje podatkov:

  • ne sodelujemo

Poslovni partnerji:

  • Studio-H – Naša spletna stran je bila izdelana s tehnologijo WordPress v podjetju Hana Ivančič s.p., Studio-H. V Studio-H skrbijo za varnost in vzdrževanje strani, pri čemer imajo dostop do uporabniških podatkov te strani, ki pa jih uporabljajo izključno za administrativne namene in niso podvrženi drugim procesom obdelave. Več o njihovi politiki zasebnosti lahko preberete tukaj.

Povezane tretje osebe:

  • Popup Maker – je vtičnik, ki omogoča delovanje prijavnih obrazcev. Anonimno sledi obiskom in konverziji teh obrazcev, hkrati pa uporabniške podatke vpisane v prijavne obrazce (npr. na dnevne novice) shrani v lokalno podatkovno bazo, z namenom izvajanja analitike in obligacije do možnosti izvoza podatkov. Shranjeni podatki se lahko na željo uporabnika izvozijo, spremenijo ali izbrišejo. V kolikor je delovanje povezano z delovanjem tretje osebe (npr. Mailchimp), se podatki ne izbrišejo, dokler se izbris ne zgodi na strani tretje osebe. Pri tem ponudniku storitev zagotavljajo visoko raven varnosti in da zbranih podatkov ne posredujejo izven dosega te spletne strani.
  • CleanTalk – je vtičnik, ki skrbi za varnost in anti-spam storitev te spletne strani. Za potrebe opravljanje svoje naloge zbira podatke o vseh uporabnikih, ki želijo uporabiti kontaktne formularje te strani ter identificira naravo njihove uporabe na legitimno in nelegitimno (spam).
  • LiteSpeed Cache – je vtičnik, ki omogoča optimizacijo spletnih strani na način, da pobriše vsebino, ki se je tekom uporabe zbrala v mrežnem pomnilniku. S tem se doseže hitrejši odziv strani in optimizirana uporabniška izkušnja. Uporaba tega orodja lahko ustvari dodatno pakiranje in shranjevanje podatkov na strani orodja, vendar gre predvsem za začasno shranjene podatke, ki se ne posredujejo tretjim osebam. Prav tako jih lahko administrator strani brez težav kadarkoli pobriše.

Sodelujemo zgolj s tretjimi osebami, ki zagotavljajo visoko raven varnosti vaših in naših podatkov.

Kolikor časa zadržimo vaše podatke

Podatke, ki nam jih sami posredujete, se zadržijo za nedoločen čas – na primer, če na naši strani pustite komentar, se metapodatki vezani naj zadržijo za nedoločen čas. To je z namenom, da lahko morebitne kasnejše komentarje avtomatsko pripišemo vam. Na vašo prošnjo lahko te podatke kadarkoli pobrišemo, spremenimo ali izvozimo.

Ostali podatki, ki se pridobivajo na druge načine, imajo navadno omejen rok trajanja (npr. mesec, dan, čas seje, idr.)

Kako zaščitimo vaše podatke

Naredili bomo vse kar je v naši moči, da bomo vaše osebne podatke zaščitili. Za vso komunikacijo, ki poteka na strežnikih, uporabljamo varnostne protokole (kot je HTTPS). Naš sistem redno obnavljamo in posodabljamo. Prav tako imamo implementirane določena varnostna orodja (npr. AntiSpam, FireWall, idr.), ki nam dopuščajo nadzor in spremljanje aktivnosti potencialnih vdorov ter identificiranje šibkih točk sistema.

Kljub temu, da nam je vaša in naša varnost bistvenega pomena, ne moremo garantirati, da do zlonamernega odtoka osebnih podatkov ne bi prišlo. V kolikor se neljubi dogodek vendarle pripeti, bomo o tem obvestili vse odgovorne osebe, ki se jih takšen odliv podatkov tiče. V kolikor bo ogrožena tudi vaša uporabniška identiteta ali pravice, vas bomo o tem prav tako obvestili.

V kolikor imate pri nas odprt uporabniški račun, vas prosimo, da tudi sami poskrbite za varnost podatkov uporabniškega imena in gesla, po končani seji pa se vselej odjavite iz računa.

Otroci

Pri svojem delu namenoma ali z zavedanjem nikoli ne zbiramo informacij o otrokih. Otroci nišo ciljna skušina spletne predstavitve naše dejavnosti.

Tretje osebe, od katerih pridobivamo podatke

Dopuščamo možnost, da sami pridobimo informacije iz strani tretjih oseb (npr. IP naslov naprave), ki so navedene tukaj. Kakorkoli, podatkov pridobljenih pri tretjih osebah ne agregiramo z našimi podatkovnimi bazami (npr. z namenom ustvarjanja uporabniških profilov). Potencialno lahko na tak način pridobljene podatke uporabimo zgolj za analizo uporabe naše spletne strani (npr. število ogledov, konverzija, povezani gumbi, idr.).

Profiliranje in samodejni procesi obdelave podatkov

Pri svojem delu se ne poslužujemo samodejnih procesov obdelave, prav tako zbranih osebnih podatkov ne povezujemo, ne kontroliramo, ne združujemo in ne unificiramo v uporabniške profile.

Pravna varnost

V skladu z zakonom delujemo pod aktom evropske uredbe 2016/679/EU – GDPR (General Data Protection Regulation; Zakon o varstvu osebnih podatkov). Nismo člani nobene druge regulirane industrije ali oseba za katero veljajo dodatni zakonodajni akti.

Politika spletnih piškotkov

Na svoji strani uporabljamo spletne piškotke, ki nam omogočajo nemoteno delovanje spletne strani ter izboljšano uporabniško izkušnjo.

Piškotki so majhne podatkovne enote, ki nam omogočajo primerjavo novih in predhodnih obiskovalcev, razumevanje, kako uporabljajo našo stran, in ki nam posredujejo podatke, s katerimi lahko naredimo prihodnji obisk spletne strani bolj prijeten in učinkovit. Piškotki ne beležijo nobenih osebnih podatkov o uporabniku in ne shranjujejo informacij, ki bi vas lahko identificirale. Če ne želite, da naša spletna stran uporablja piškotke, zavrnite njihovo uporabo.

Uporabljamo spletne piškotke z naslednjimi nameni:

  • Obvezni piškotki – to so piškotki, ki so nujni za delovanje spletne strani in uporabo njenih možnosti, kot je na primer dostop do varnih območij spletne strani (prijava v uporabniški račun).
  • Funkcionalni domenski piškotki – ti piškotki so uporabljeni za varno, izboljšano in bolj osebno uporabniško izkušnjo. Takšen primer je shranjevanje vašega imena in e-mail naslova, da vam tega ni potrebno vnovično vpisovati ob prihodnjem obisku.
PIŠKOTEK TIP VIR TRAJANJE OPIS
cookie_notice_accepted HTTPonly arborbled.si  1 mesec urejanje nastavitev vezanih na sprejem ali zavrnitev uporabe spletnih piškotkov; lastnik Cookie Notice
pll_language HTTPonly arborbled.si 1 dan se uporablja za identificiranje jezika uporabnikovega spletnega brskalnika; lastnik Polylang
apbct_page_hits, apbct_prev_referer,
apbct_site_landing_ts, apbct_timestamp,
apbct_visible_fields, apbct_visible_fields_count,
ct_checkjs, ct_fkp_timestamp, ct_pointer_data,
ct_ps_timestamp, ct_sfw_pass_key, ct_timezone
HTTPonly arborbled.si čas seje se uporablja za varnost pred vdori (FireWall) in neželjeno pošto (Spam); lastnik CleanTalk
roundcube_cookies arborbled.si čas seje neznano
timezone arborbled.si čas seje neznano
webmailsession HTTPonly arborbled.si čas seje neznano
  • Analitični piškotki – to so piškotki, ki se uporabljajo za namene spletne analitike – (npr. sledenje uporabniških navad)
  • Oglaševalski piškotki (tretjih oseb)– ti piškotki se uporabljajo z namenom, da bi se vam predočile kampanje in marketinški material, ki se smatra, da je v vašem interesu. Dodatno ti piškotki preprečijo, da se vam prikazujejo ene in iste oglaševane vsebine. Ti piškotki so navadno na spletno stran vcepljeni iz strani oglaševalskih omrežij, in sicer ob privolitvi ali namestitvi oskrbovalca strani.

Do spletnih piškotkov, ki so vir naše spletne strani imamo dostop samo mi. Sami lahko več kontrole nad piškotki naprave, preko katere dostopate do naše strani, uvedete na nivoju spletnega brskalnika. Več informacij o nastavitvah posameznih spletnih brskalnikov si lahko preberete na teh straneh:

Chrome
Firefox
Microsoft Edge
Internet Explorer
Opera 
Safari 

Prav tako lahko izboljšate nadzor nad nekaterimi piškotki tretjih oseb z uporabo platform kot so optout.aboutads.info ali youronlinechoices.com. Za več informacij o spletnih piškotkih lahko obiščete allaboutcookies.org.

Opozoriti vas želimo, da lahko izklop vseh piškotkov vpliva na funkcionalnost delovanja naše spletne strani.

Kontaktni podatki | Impresum

Odgovorna pravna oseba – vaše podatke upravlja

Podjetje: Arbor d.o.o.
Naslov: Ljubljanska cesta 4, 4260 Bled, Slovenija
Pristojnost: Okrajno sodišče v Radovljici
Matična številka: 6417469000
Davčna številka: SI 26334151
Kontakt: arborbled(at)gmail.com

Skrbnik podatkov – oseba odgovorna za obdelavo podatkov (DPO)

Procesiranje osebnih podatkov ni naša primarna dejavnost. Prav tako izjavljamo, da ne ne obdelujemo podatkov z namenom ustvarjanja uporabniških profilov ali prekomerno nadzorujemo aktivnosti uporabnikov. Zato v naši organizaciji nimamo potrebe po imenovanju odgovornega skrbnika podatkov (DPO).

Informacijski pooblaščenec

Naša stran je lahko prisotna na mednarodnih trgih, zato tukaj navajamo povezavo do Nadzornega organa za varstvo osebnih podatkov vseh evropskih držav.

Ker je naše podjetje locirano v Sloveniji, na tem mestu navajamo kontaktne podatke slovenskega Informacijskega pooblaščenca, kjer lahko tudi sami pridobite dodatne informacije:

Informacijski pooblaščenec – Spletna stran: https://www.ip-rs.si/obrazci/varstvo-osebnih-podatkov/
Informacijski pooblaščenec – Email: gp.ip@ip-rs.si
Informacijski pooblaščenec – Telefon: +386 1 230 9730

Spremembe politike zasebnosti

Pridružujemo si pravico, da informacije, navedene v tej izjavi o varovanju podatkov, brez predhodne najave prilagodimo. Veljavna je vsakokrat tukaj objavljena aktualna različica. Zadnja sprememba je bila zavedena dne 1.7.2019.

Zapri meni